keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Tunnistatko?



Tunnistatko kuvasta? itsesi nimittäin.
Näitä rintamerkkejä on ihana Sirisan surautellut Helsingin Käsityökorttelia varten ison pinon, ja näistä voi tulla tunnistamaan itsensä ja läheisensä. Ihan huippuja, eikö? Tämmöisen kun laittaa rintapieleen, hattuun tai kassinreunaan, niin voi helposti paljastaa todellisen minänsä lähipiirilleen, jos ne eivät ole sitä jo huomanneet :) 




Minullakin on oma, ja toisenkin sopivan tilasin.





tiistai 20. toukokuuta 2014

IIK! jännittää


IIIK! Nyt alkaa todenteolla jännittää. Kolmen yön päästä pakkaan kamppeeni ja matkustan Sirisan tmi:n Sarin kanssa kohti Helsinkiä. Lauantain ja sunnuntain vietämme Kampin Käsityökorttelissa. Jaamme myyntipaikan, ja sekin on tosi kivaa! Odotan itsekin pääseväni katsomaan muiden yrittäjien tuotteita, ja jos olisin myyntipaikalla yksin, se ei olisi mahdollista. Ja onhan ihan eri asia tehdä pitkää työpäivää hyvän ystävän kanssa kuin yksin.





 


Olen muutenkin tosi iloinen näistä Käsityökortteli-tapahtumista. On kivaa kutsua ihmisiä Käsityökortteliin, johon ei ole sisäänpääsymaksua laisinkaan :) Ja lisäksi voin mainostaa muidenkin myyjien tuotteita tietäen, että jokainen niistä on Suomessa käsityönä tehty. Se kun ei todelakaan ole ihan itsestäänselvää nykyään. Kampin kortteli on koko Käsityökorttelikiertueen suurin tapahtuma. Myyjälista on komeaa katsottavaa.




Mukaan kortteliin lähtevät Minttumaan uudet tuotteet, vanhojen tuttujen ohella. Tarvitsisitko sinä ehkä oman herne-korun, tai Minttukarhun kaveriksi sohvan nurkkaan? Tai kesäksi keveiden askelten paljasjalkakorut, joita ei ole saatavilla, ainakaan vielä, mistään muualta kuin Kampin korttelista?




Viime vuonna Kampin kortteli oli todella onnistunut. Mutta mitenköhän käy nyt? Miten ihmiset ottavat meidät vastaan, mitä he tykkäävät tuotteistamme?  Miten voimat riittävät mahdollisella hellesäällä? Onko luvassa ylätyksiä? Viime vuonna toilailin auton kanssa, nyt saan kaikkien onneksi olla matkustajana :) 





Käsityökorttelissa on luvassa mukavaa oheisohjelmaa, nimittäin Korttelisuunnistus. Se on leikkimielinen suunnistuskisa, johon saavat osallistua kaikenikäiset. Ja tässä kisassa on mahtava lista palkintoja. Palkintoluettelo löytyy suunnistuslomakkeesta, jonka voit tulostaa jo etukäteen tästä linkistä *klik*. Oma kynäkin kannattaa varata mukaan, niin ei tarvitse jonotella kynän takia, vaan voi keskittyä mukavampiin juttuihin. Lomakkeita on saatavilla myös paikanpäältä, jos sinulla ei ole tulostusmahdollisuutta etukäteen. Minttumaan tuotteista palkintoina on korkkimagneetteja.




Tule moikkaamaan! Olet lämpimästi tervetullut :)

maanantai 19. toukokuuta 2014

Kävisin kevein askelin




 





PALJASJALKASANDAALIT / JALKAKORUT
(Barefoot Sandals)

–Sido ne jalkoihisi muistuttamaan, 
miten ihanat ovat sen askeleet, 
joka kulkee sydämen sanomaan suuntaan


 

 ***


Astuisinko minä hyviä teitä, 
niitä joita käydään kevein askelin?
Keventyneenä matkan jakamisesta, 
iloisten uutisten kertomisesta,
lempeiden tuulien tuiverruksesta, 
aikaisen aamun aavistuksista. 

Menisin viereen, en ohi. 
Yhteistä matkaa, samaan tahtiin.
Jakaen kuormaa, enentäen iloa. 
Perille päästyäni ilahtuisin;
tällä tiellä en eksynytkään arkeen, 
enkä kadonnut kiireeseen.

Valitsisin polun pikatien sijaan,
tuntisin varpaissani lämpimän mullan, 
karhean hiekan ja suloisen sammaleen.
Tyytyisin tavalliseen, ihastuisin ihmeelliseen, 
kulkisin kuunnellen, löytäisin linnunsulan,
katselisin kaunista, laulelisin lapsen lailla.

E h t i s i n   e n e m m ä n   e l ä m ä ä .



(-Minttumaria Ukkonen)

***


 










Korusandaaleja voi käyttää toisessa tai molemmissa jaloissa. Yksi koko mukautuu monenkokoiseen jalkaan.  
Saatavilla Kampin Käsityökorttelista 24-25.5.2014.  

 

Suunnittelu ja toteutus: Minttumaa
Materiaalit: hamppu, lasihelmet, keramiikkahelmet, puuhelmet



keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Arkikuvahaaste päivä 2






Minttumaan kolmas päivä ARKIKUVAHAASTEessa on viikonlopulta, mutta aika usein käsityöyrittäjän arkisin arki onkin siellä viikonlopussa kiireisimmillään. 

Kuvissa nähdään tunnelmia Käsityökortteli-kiertueen ensimmäisestä tapahtumasta Jyväskylässä, minttukarhuja(joista muutama matkusti päivän päätteeksi Keuruulle Askartelupaja & kierrätyspuoti Tiltalttiin uusia koteja odottamaan), upea auringonlasku jota sain ihailla kotiin ajaessani(Käsityökorttelireissujen ajoperinteitä jatkaen, harhaan ajamisen jälkeen tietysti), ja tapahtumien tylsin osuus eli auton tyhjentäminen. Viikonloppu antoi kuitenkin ihan uutta intoa työhön. Nyt jatketaan hyvällä mielllä kohti kiertueen jatkoa. Ensi viikonloppuna löydät Tampereen käsityökorttelista ainakin Minttumaan magneetteja, Minttukarhuja ja Lempeäkarhuja, vaikka seuraava Käsityökortteli johon itse matkustan, onkin vasta ensi viikon lopussa Helsingissä.

tiistai 6. toukokuuta 2014

Arkikuvahaaste päivä 2


Minttumaan arkea kuvin,
päivä 2...

Jolloin työn alla oli Mustalammas-saippuaa, poikkeuksellisesti monta eri työvaiheessa olevaa erää samaan aikaan. Kävin ostamassa luomutilalta uutta rasvaa, pakkasin puhdistettuja rasvoja odottamaan valmistusta ja leikkasin sekä pakkasin valmiita saippuoita. Ja juu, nuo lehmät eivät liity Minttumaahan sitten mitenkään, mutta ne katsoivat minua lempeästi kauniilla silmillään ja olivat niin tyytyväisen näköisiä, että eihän niitä voinut jättää tästä poiskaan :)






Mistä ne raaka-aineet oikein tulevat? ja kevättä :)


 Viime aikoina olen koko ajan enenevissä määrin herännyt pohtimaan tuotteissani käyttämieni raaka-aineiden alkuperää. Ja olen ollut erityisen iloinen siitä, että olen voinut käyttää Mustalammas-tervasaippuassani tosi lähellä tuotettua rasvaa. Osa rasvoista on peräisin täältä omalta paikkakunnalta, luomutilalta tai tavalliselta pieneltä tilalta, ja molemmissa paikoissa olen itse käynyt tutustumassa. Osa rasvoista tulee eri tiloilta, kuitenkin Suomesta nekin. Kaikissa uusissa tervasaippuoissa lukee rasvan alkuperä tarkemmin, vanhemmissa erissä lukee vain "kotimaista". Uusista eristä näkee jos kyseessä on luomu tai tavallinen rasva Hämeenkyröstä.

Tässä muutamia kuvia Ylätalon tilalta, jossa juuri kävin ostamassa luomulaatuista lampaanrasvaa.

Kaikki tuolla näkemäni eläimet näyttivät hyvinvoivilta ja onnellisilta. Tilaa oli paljon.


  






Kevät on tullut ja kohta jo kesä! Täällä on nyt menossa joulun jälkeen kiireisin aika. Tällä viikolla starttaa Suomen Käsityöyrittäjien Käsityökortteli-kiertue. Se on ihan huippu juttu. Vihdoinkin tapahtuma, jossa on tarjolla vain Suomessa tehtyjä laadukkaita tuotteita, jotka ovat oikeasti käsityötä.  Käsityökortteli-tapahtumiin on vapaa pääsy. Voit mainiosti tulla vain ihailemaan tuotteita ja tutustumaan suomalaisiin yrittäjiin. Tervetuloa!

Lauantaina 10.5.2014 tapaamme Jyväskylässä. Minttumaan löydät yhteiseltä myyntipaikalta Sirisanin kanssa.

maanantai 5. toukokuuta 2014

Arkikuvahaaste päivä 1


Kimperi (johon suosittelen tutustumaan, jos ei ole vielä tuttu) haastoi Minttumaan Facebookissa mukaan arkikuvahaasteeseen, ja ajattelin että laitan nyt samalla tänne blogiinkin samat kuvat. Tarkoituksena on viitenä päivänä kertoa arjesta kuvien avulla. Haaste on mielenkiintoinen, sillä ainakin minusta on hauskaa päästä kurkistamaan muiden yrittäjien arkeen. 

Minun viisi päivääni eivät varmaankaan tule olemaan peräkkäiset, sillä tämä viikko on hirmuisen kiireinen. Tässä kuitenkin ensimmäisen päivän kuvat. Nämä eivät ole tältä päivältä vaan jo viime viikon puolelta.

Minttumaan arkea, päivä 1...

jolloin oli vuorossa varastojen laskemista ja uusien tuotteiden valmistusta. Minttukarhut saivat silmät, kuonot ja käpälät. Kasa korkkimagneetteja pääsi yhden askeleen lähemmäs valmistumista. Koneellakin kului aikaa, sillä tulevana viikonloppuna alkavaa  Käsityökortteli-kiertuetta varten piti tutkiskella ajo-reittiä ja muuta tärkeää. Töiden lomaan mahtui kuitenkin myös perhearkea, viherpiiperrystä ja vappuherkkuja.